هر آنچه باید درباره دوخت فنر لباس بدانید!
یکی از تکنیکهایی که باعث زیبایی انواع لباسهای مجلسی و لباس عروس میشود، دوخت فنر است. فنردوزی به یک خیاط کمک می کند تا بتواند لباس خوش استایلی را برای مشتریان خود تهیه کند.
دوخت فنر در لباس عروس باعث میشود تا لباس به بهترین حالت در بدن عروس قرار بگیرد. در دوخت لباسهای مجلسی نیز میتوان از فنردوزی استفاده کرد. برای دوخت فنر لباس باید به نکات مهمی توجه داشته باشیم تا کاری تمیز را ارائه دهیم.
در دوره باکس عروس و دکلته سوتینی، به نکات مهمی درباره فنردوزی اشاره کردیم. به زودی در دورههای دیگر نیز با آموزش کاپ دوزی و دوخت فنر در انواع لباس مجلسی و لباس عروس خواهیم پرداخت. در ادامه این مقاله به نکاتی درباره فنردوزی میپردازیم که حتما برای یک دوخت تمییز باید به آن توجه داشته باشیم.
چرا از فنر در دوخت لباسها استفاده می کنیم؟
در برخی از لباسهای مجلسی و لباس عروس برای اینکه بتوانیم استایل مناسب را در لباس ایجاد کنیم، از دوخت فنر استفاده میکنیم. فنردوزی به خیاط کمک میکند تا بتواند مدل لباس را به راحتی پیادهسازی کند.
انواع فنر لباس
به طور معمول دو نوع فنر داریم:
- فنر حصیری که خاصیت ارتجاعی دارد و بر روی آن دو محل برای دوخت قرار گرفته است. این فنر در سه سایز ۶، ۸ و ۱۲ میلیمتری عرضه میشود؛
- فنر استخوانی که حالت ایستا دارد و بیشتر برای قرارگیری در درز لباسها استفاده میشود.
در این مقاله ما به بررسی فنر حصیری و نکاتی قبل از دوخت آن در لباس میپردازیم. فنر حصیری به صورت کارتونی عرضه میشود و معمولاً در دوخت لباس عروس و لباس مجلسی از فنر حصیری ۸ میلیمتر استفاده میشود.
نکات کلیدی در فنردوزی لباسهای زنانه
لایی کوبی پارچه در فنردوزی
قبل از اینکه به دوخت فنر بر روی لباس بپردازیم، بهتر است پارچه را لایی کوبی کنیم. زیرا اگر پارچه دارای لایی مناسب نباشد، ممکن است فنر به راحتی بر روی پارچه دوخته نشود، یا اینکه بر سر جابهجایی به پارچه آسیب بزند.
ایجاد فاصله مناسب در دوخت فنر لباس مجلسی
هنگامی که میخواهیم فنر را بر روی لباس بدوزیم بهتر از بالای پارچه ۲سانتیمتر و از پایین ۳ سانتیمتر فاصله بگذاریم و سپس فنر را بدوزیم. این کار باعث میشود تا برای درزگیری یا سجاف دادن با مشکلی مواجه نشویم.
استفاده از دوخت فنر لباس در قسمت بالاتنه
در هنگام فنردوزی باید دقت کنیم که فنر را تنها در قسمت بالاتنه لباسهای مجلسی و لباس عروس بدوزیم. استفاده از فنر در قسمت پایینتنه لباس توصیه نمیشود، مگر برای شرایط خاص و یا لباس های ویژه.
صاف کردن فنر قبل از دوخت
قبل از دوخت فنر بر روی لباس، آن را به اندازهای که مد نظر دارید برش دهید. سپس فنر که به صورت لول شده است را اتو کنید تا صاف شود. بهتر است بعد از اتو کردن فنر، آن را با دست کمی سرد کنید تا فنر مجدد تاب برندارد. اگر از فنر لول شده در دوخت لباس استفاده کنیم ممکن است در هنگام دوخت باعث جمعشدگی پارچه شود.
دوخت فنر لباس با چرخ خیاطی
فنردوزی بر روی لباس کار سختی نیست، البته باید توجه کنیم که هر چه فنر را تمیزتر بر روی پارچه بدوزیم، دوخت نهایی بهتر از کار در خواهد آمد. برای اینکه نوک فنر به بدن استفاده کننده آسیبی نرساند آن را در تکهای پارچه از جنس پارچه اصلی قرار داده و دوخت سر قرص میزنیم. سپس ۲ لاین فنر را به صورت راسته و با سوزن ظریف خیلی آهسته میدوزیم.
فنردوزی در سوتین
همانطور که گفتیم هدف از دوخت فنر در لباس این است که بتوانیم حالت مناسبی را به آن بدهیم. سوتین زنانه از جمله لباسهایی است که خوش فرمی آن میتواند بر روی لباسهای دیگر نیز تاثیر بگذارد. با کمک فنر دوزی میتوان به دوخت سوتینهای فانتزی خوشفرم پرداخت.
در دوخت سوتین مهم است که بتوانید فنرها را در جای مناسبی قرار دهید تا علاوه بر خوس حالتی سوتین، مشتریان در استفاده از آن راحت باشند و آسیبی نبینند. با آموزش دوخت سوتین میتوانید به طراحی انواع سوتینهای فانتزی بپردازید.
دوخت فنر در لباس دکلته
لباسهای دکلته از جمله مدلهایی هستند که از آنها در دوخت لباسهای شب، لباس مجلسی و لباس عروس میتوان استفاده کرد. باز بودن یقه در لباس دکلته باعث میشود تا به راحتی بر روی بدن قرار نگیرند و همیشه نگرانیهایی درباره جابهجایی لباس وجود داشته باشد.
بیشتر بخوانید: آشنایی با روش دوخت لباس دکلته
با کمک فنردوزی میتوانیم به لباس دکلته فرم مناسبی بدهیم. برای دوخت دکلته یا تاپها بهتر است به سراغ آموزش تابلکسدوزی، کاپدوزی و فنردوزی برویم. با فنردوزی دکلته میتوان به دوخت انواع دکلتههای کاپدار پرداخت. در مقاله آموزش دوخت تاپلکس به نکات مهم در باره اینگونه لباسها پرداختهایم.
سخن پایانی
فنردوزی از جمله تکنیکهای مهم در خیاطی است که با استفاده از آن میتوان به دوخت انواع لباسهای مجلسی و لباسهای عروس شیک پرداخت. برای اینکه بتوان به دوخت فنر لباس پرداخت، بایستی با اصول نازکدوزی در خیاطی آشنا بود. یک خیاط حرفهای با کمک دوخت فنر در لباسها میتواند کاری شیک و قابل رقابت را به مشتریان خود تحویل دهد.
با تهیه دوره آموزش نازک دوزی وارد دنیای هنر خیاطی شوید و به کسب درآمد بپردازید. برای تهیه دوره نازکدوزی با استفاده از کد تخفیف content از ۲۵ درصد تخفیف برخوردار شوید.
سوالات متداول
دوخت فنر در لباسهایی مورد استفاده قرار میگیرد که دارای حالت دکلته و یقههای باز هستند. با دوخت دکلتههای کاپ دار میتوان به راحتی به لباس مجلسی، نامزدی یا عروسی فرم و ایستایی مناسب را داد. فنرها را میتوان در تاپلکس دوزی، دوخت باکس و گن دوزی مورد استفاده قرار داد.
امروزه بسیاری از لباسهای مجلسی و لباسهای عروس به وسیله تکنیک های تاپلکس، و باکسدوزی طراحی و دوخته میشوند. به همین دلیل خیاطان باید به دنبال دریافت آموزشهای دوخت فنر در لباسهای زنانه باشند. برای دریافت آموزشهای مرتبط با ما تماس بگیرید: ۰۹۳۵۷۰۴۵۹۶۶
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
آشنایی با انواع دوخت
آشنایی با انواع دوخت و نحوه کوکو زدن به پارچه از جمله مهمترین مهارتهایی است که یک خیاط باید به آن مسلط شود تا بتواند لباس تمیزی را بدوزد.
آموزش دوخت تاپلکس
آموزش دوخت تاپلکس از جمله مهارتهای مهم برای خیاطان زنانهدوز است، که با استفاده از دورههای آموزشی آکادمی آرامه میتوان به آن دست پیدا کرد.
یادگیری خیاطی در خانه بدون کلاس حضوری
یادگیری خیاطی میتواند زمینه ساز اشتغال پایدار برای افراد بسیاری شود. برای یادگیری خیاطی بدونکلاس و در منزل میتوان به سراغ فیلمهای آموزشی در آکادمی آرامه رفت.
راهنمای آموزش دوخت شومیز
آموزش دوخت شومیز یکی از مهارتهای مهم در خیاطی زنانهدوزی است که به خیاطان کمک میکنند تا بتوانند ستهای جالبی را برای مشتریان خود طراحی کنند.
نکات مهم در راه اندازی کارگاه خیاطی در خانه
برای راه اندازه کارگاه خیاطی در خانه باید به نکاتی توجه داشت. رعایت این نکات کمک میکند تا بتوان خیلی سریع به نتیجه مورد انتظار دست پیدا کرد.
به چه مقدار پارچه برای دوخت لباس نیاز داریم؟
یک خیاط باید از مقدار پارچه مورد نیاز برای دوخت انواع لباس آگاهی داشته باشد تا در زمان دوخت انواع لباس با مشکل کمبود پارچه مواجه نشود.
دیدگاهتان را بنویسید