نکات مهم در راه اندازی کارگاه خیاطی در خانه
برای موفقیت در شغل خیاطی، نیاز است تا به توسعۀ فعالیتها پرداخته شود. با راه اندازی کارگاه خیاطی در خانه علاوهبر کنترل هزینهها، امکان رشد کسب و کار و پذیرش سفارشات بیشتر فراهم میشود. برای اینکه بتوانیم یک تولیدی لباس در خانه داشته باشیم باید به نکاتی توجه کنیم. در این مقاله قصد داریم تا به مسائل مهمی بپردازیم که در تاسیس یک کارگاه خیاطی زنانهدوزی باید مدنظر قرار گیرند.
هر آنچه قبل از راه اندازی راه اندازی کارگاه خیاطی در خانه باید بدانیم؟
اگر قصد دارید تا یک کارگاه کوچک خانگی برای خیاطی، در منزل خود راه اندازی کنید باید قبل از هر چیزی آمادگیهای لازم مرتبط با آن را ایجاد کنید. برخی از این شرایط و آمادگیهای ضروری عبارتاند از:
۱- داشتن توانایی و مهارتهای لازم برای راه اندازی کارگاه خیاطی در خانه
برای راه اندازی یک کارگاه خیاطی در خانه باید تواناییهایی در فرد متقاضی وجود داشته باشد. علاوهبر مهارتهای فنی خیاطی که میتوان با کمک آموزشهایی خیاطی به آنها دست یافت؛ نیاز است با اصول مدیریت کار و امور مالی نیز آشنایی داشته باشید. این تواناییها کمک میکند تا یک کارگاه خیاطی سریعتر رشد کند.
۲- شناسایی زمینههای کاری مناسب برای خیاطی در منزل
در یک کارگاه خیاطی در خانه میتوان به دوخت انواع لباسهای زنانه پرداخت. تعیین بهترین و پرسودترین نوع دوخت لباس میتواند بر روی رشد سریع کارگاه تاثیر بگذارد. در راه اندازی کارگاه خیاطی زنانه میتوان به دوخت انواع لباس مجلسی، دوخت لباس عروس، دوخت سوتین و لباس زیر زنانه، انواع مانتو مجلسی یا اداری، مدلهای گوناگون پیراهنهای مجلسی با یقههای متنوع، دوخت پالتو با آستر و… پرداخت. برای اینکه بتوان یک کارگاه خیاطی موفق را داشت باید به دقت به بررسی ظرفیتهای موجود پرداخت.
۳- توجه به هماهنگی داشتن فعالیتهای کارگاه با زندگی شخصی خیاط و شرایط خانه
در راه اندازی کارگاه خیاطی در منزل باید به مدیریت خانه و خانواده نیز توجه داشت. از آنجایی که این کارگاه در محل زندگی خیاط قرار دارد، ممکن است مشکلاتی را برای اعضای خانواده بهوجود آورد. انتخاب یک فضای مستقل از بقیۀ خانه و تعیین ساعت کاری مشخص، میتواند به نظم و هدفمندی کارگاه خیاطی خانگی کمک کند.
۴- بررسی میزان درآمد یک کارگاه خیاطی
هر چند طرحهای راهاندازی کارگاه خیاطی در خانه توجیهپذیر است، اما مدیریت مالی در کنار کنترل هزینههای کارگاه نیز بسیار مهم هستند. یک خیاط باید بتواند میزان درآمد مناسبی را داشته باشد تا بتواند هزینههای کارگاه را تامین کرده و امکان توسعه و گسترش کسب و کار خود را فراهم آورد.
۵- یافتن راههایی برای بازاریابی و دریافت سفارش کار در کارگاه خیاطی
خیاطی در خانه، جذابیتهای زیادی دارد. اما از مشکلات کارگاه خیاطی می توان به سخت بودن جذب مشتریان جدید اشاره کرد. در هنگام راه اندازه کارگاه خیاطی در خانه، باید به ظرفیتهای محل و راههای جذب سفارش توجه کرد تا در درازمدت دچار مشکل و رکود در کار نشویم.
۶- تهیه ابزارها و تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی کارگاه خیاطی در خانه
برای راه اندازی کارگاه خیاطی در منزل باید به تهیه ابزارهای ضروری پرداخت. هرچند که کارگاه خیاطی بهعنوان یک شغل خانگی محسوب میشود و میتوان از اعتبارات و وامهای بانکی نیز برای راهاندازی آن استفاده کرد، امّا بهتر است قبل از شروع کار به ارزیابی سرمایه مورد نیاز برای کارگاه بپردازیم.
در یک کارگاه خیاطی به چرخ خیاطی راستهدوز، چرخ سردوز، چرخهای ژانومه یا صنعتی، قیچی برقی یا دستگاههای برش اتومات، اتو پرس یا اتو سیلتر، میز کار، مانکن و… نیاز است. قبلاً در یک پست به طور مفصل درباره تجهیزات ضروری در یک کارگاه و مزون خیاطی صحبت کردهایم که برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به آن مراجعه کنید.
۷- اخذ مجوزهای لازم برای راه اندازی کارگاه خیاطی خانگی در خانه
هر چند بسیاری تصور میکنند که برای راه اندازی کارگاه خیاطی در خانه نیاز به مجوز ندارد، اما واقعیت این است که اگر قصد دارید تا کار خود را توسعه داده و از اعتبارات طرحهای دولتی و وامهای بانکی برخوردار شوید، بهتر است مجوزهای لازم را اخذ کنید. به عنوان مثال با داشتن مجوز، میتوان از بیمه مشاغل خانگی برخوردار شد.
۸- توجه به اصول قیمتگذاری در کارگاههای خیاطی و مزونهای دوخت لباس زنانه
یک کارگاه خیاطی باید بتواند مشتریان را به سمت خود جذب و آنها را حفظ کند. قطعاً کیفیت کار در کارگاههای مختلف یکسان نیست و این یکی از موضوعات ایجاد تمایز در قیمت دوخت انواع لباس است. یکی از موضوعاتی که در راه اندازی یک کارگاه خیاطی در خانه باید مورد توجه باشد، نحوۀ قیمتگذاری دوخت انواع لباس است. برای قیمتگذاری دوخت لباس زنانه به طور مفصل در مقالۀ دیگری صحبت کردیم اما نکته مهمی که باید مدنظر قرار بگیرد، تعیین فرمول قیمتگذاری کارها است. این قیمتها باید بهگونهای انتخاب شوند که امکان رقابت را برای کارگاه خیاطی زنانهدوز فراهم آورند و از طرفی دیگر باعث ضرر و زیان به مالک کارگاه نشوند.
۹- برندینگ و ارتباط با مشتری
برای موفقیت یک کارگاه خیاطی در خانه باید به برندسازی آن توجه داشت. استفاده از فضای دیجیتال و اینستاگرام مارکتینگ میتواند به برندسازی کمک کند. در راه اندازی کارگاه خیاطی در منزل باید به شیوه ارتباط با مشتریان هم توجه نمود. یافتن راههایی برای افزایش رضایت مشتری و وفاداری او میتواند موجب تمایز یک کارگاه با سایر مزونها شود.
افزایش وفاداری مشتری به یک کارگاه خیاطی خانگی نه تنها موجب میشود تا او همیشه لباسهای خود را برای دوخت به شما بسپارد، بلکه کارگاه خیاطی شما را به دیگران هم معرفی خواهد کرد. به همین دلیل باید در کنار کیفیت بالای خدمات به ارتباط موثر با مشتریان نیز توجه داشت.
۱۰- خلاقیت و نوآوری
از اولین مرحلۀ راه اندازی کارگاه خیاطی در خانه باید به خلاقیت و نوآوری توجه داشت. استفاده از مدلهای روز و همچنین داشتن ایدههایی متفاوت و جدید برای دوخت لباس موجب میشود تا یک کارگاه خیاطی مدرن ایجاد گردد. خلاقیت و نوآوری مهمترین عامل برای کارآفرینی کارگاه خیاطی و ایجاد فرصتهای جدید خواهد بود.
۱۱- اهمیت جذب نیرو و آموزش آنها در راه اندازی کارگاه خیاطی در خانه
بعد از راه اندازی کارگاه خیاطی در خانه باید به سراغ جذب وردست یا کارآموز برویم. کارآموزان، نیروهای انسانی مستعدی هستند که به دنبال یادگیری بوده و به همین دلیل به کار در کارگاههای خیاطی مشغول میشوند. شناسایی و جذب نیروی انسانی توانمند یکی از پیچیدهترین موضوعات در کارهای هنری نظیر خیاطی است.
چنین نیروهایی را باید آموزش داد تا بتوانند کارایی لازم را در کارگاه داشته باشند. استفاده از دورههای آموزش آنلاین خیاطی که توسط مدرسین حرفهای ارائه میشود؛ یکی از راهکارهای مهم برای آموزش کارآموزان در کارگاههای خیاطی است. آکادمی آرامه با ارائه انواع دورههای آموزش خیاطی به کارگاهای تولیدی کمک میکند تا بتوانند نیروی انسانی مورد نیاز خود را تربیت کنند.
۱۲- راهاندازی مزون خانگی در کنار کارگاه اصلی
داشتن یک مزون خانگی در کنار کارگاه اصلی میتواند نقطۀ تمایز یک کارگاه خیاطی با سایر رقبا باشد. مزون خانگی را میتوان یک نمایشگاه دائمی دانست که در آن توانمندی خیاطان فعال در کارگاه به نمایش گذارده میشود. برای داشتن مزون خیاطی خانگی باید به ظرفیتهای بازار توجه کافی داشت.
سخن پایانی
راه اندازی کارگاه خیاطی در خانه میتواند ظرفیت بسیار خوبی برای استفاده از تواناییهای بانوان ایجاد کند. هرچند که مشکلات یک کارگاه خیاطی خانگی ممکن است زیاد باشد، اما کارآفرینی که در چنین کارگاههایی اتفاق میافتد؛ فرصتهای خوبی را برای رشد و توسعه کسب و کار در اختیار خیاط نوآور خواهد گذاشت. برای دریافت مشاوره و راهنماییهای لازم در زمینه راه اندازی کارگاه خیاطی در خانه یا مزون دوخت انواع لباس زنانه با ما تماس بگیرید: ۰۹۳۵۷۰۴۵۹۶۶
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
آشنایی با انواع دوخت
آشنایی با انواع دوخت و نحوه کوکو زدن به پارچه از جمله مهمترین مهارتهایی است که یک خیاط باید به آن مسلط شود تا بتواند لباس تمیزی را بدوزد.
یادگیری خیاطی در خانه بدون کلاس حضوری
یادگیری خیاطی میتواند زمینه ساز اشتغال پایدار برای افراد بسیاری شود. برای یادگیری خیاطی بدونکلاس و در منزل میتوان به سراغ فیلمهای آموزشی در آکادمی آرامه رفت.
به چه مقدار پارچه برای دوخت لباس نیاز داریم؟
یک خیاط باید از مقدار پارچه مورد نیاز برای دوخت انواع لباس آگاهی داشته باشد تا در زمان دوخت انواع لباس با مشکل کمبود پارچه مواجه نشود.
چگونه از خیاطی درآمد داشته باشیم؟
با آموزشهای مهارتی میتوان به درآمد از خیاطی دست پیدا کرد. اجرای ایدههای مختلف برای خیاطی در منزل، شانش اشتغال بانوان را افزایش میدهد.
آشنایی با ابزارهای ضروری خیاطی
یک خیاط برای اینکه بتواند در کار خود پیشرفت داشته باشد بایستی با انواع ابارهای ضروری در خیاطی آشنا باشد. در این مقاله به معرفی وسایل ضروری برای خیاطی پرداختهایم.
آشنایی با اصول قیمتگذاری در خیاطی
یک خیاط برای اینکه بتواند در بازار فعالیت کند و قیمتهای اصولی را برای خدمات خود به مشتریان اعلام کند باید با اصول قیمتگذاری در خیاطی آشنا باشد.
دیدگاهتان را بنویسید