آشنایی با سبکهای مختلف دوخت دامن
دامنها دارای انواع مختلفی هستند. برای دوخت دامن زنانه میتوان سبکهای متفاوتی را انتخاب کرد. توجه به مد روز و فشن میتواند به یک خیاط کمک کند تا دامنهایی را برای مشتریان خود بدوزد که جلوه بیشتری را به آنها میدهد. در ادامه به معرفی انواع سبکهای دوخت دامن میپردازیم. پس با آکادمی آرامه همراه باشید:
۱- سبکهای دوخت دامن دارای چین
دامنهای دارای چین از جمله سبکهایی هستند که میتوان آنها را بیشتر در لباسهای عروس یا لباسهای دخترانه مشاهده کرد. این سبک از دوخت دامن با چینهای زیادی که دارد برای افراد لاغراندام مناسب است. زیرا این نقص اندامی را با پُف زیادی که دارند، میپوشانند. مدلهای دامن پرچین را دامنهای پرنسس نیز مینامند.
۲- دوخت دامنهای راسته یا فون
اگر قصد دارید خیاطی را تازه شروع کنید، برای دوخت دامن بهتر است به سراغ مدلهای راسته یا فون بروید. الگوسازی، برش و دوخت دامن راسته بسیار ساده است. دامنهای راسته در قسمت باسن کاملا چسب و جذب بدن هستند و هر چه به سمت پایین پا نزدیک میشوند حالت آزادانهتری پیدا میکنند.
بلندی دامن راسته را میتوان مطابق با نظر مشتری تعیین کرد ولی به طور معمول این دامنها تا زانو میباشند. دامن راسته برای افراد کوتاه قد مناسب است زیرا آنها را بلندتر جلوه میدهد.
۳- دامنهای نامتوازن
دامن یکی از بهترین لباسهایی است که حس زنانگی را به نمایش میگذارد. در دامنهای نامتوازن ممکن است پشت یا جلوی دامن از دیگری بلندتر باشد. این مدل از دامنها را میتوان جزء دستۀ دامنهای فانتزی قرارداد که آموزش دوخت آنها میتواند مشتریان زیادی را برای یک خیاط جذب کند.
۴- دوخت دامنهای چرخشی
این دامنها کاملا گشاد هستند و با حرکت فرد یک موج به راه میاندازند. این مدل را میتوان در لباسهای محلی مشاهده کرد. راحتی که دامنهای چرخشی دارند، موجب میشود تا طرفداران بسیاری پیدا کنند. دامنهای چرخشی برای افراد قد بلند مناسب هستند و استایل شیکی را به آنها میدهند.
۵- دوخت دامنهای پفکی
این دامنها را در لباسهای عروس و دامنهای دخترانه بیشتر مشاهده میکنیم. برای دوخت دامن پفکی باید آموزشهای مرتبط را تهیه کنیم. دوخت دامن پفکی کمک میکند تا بتوانیم انواع مدلهای لباس عروس را بدوزیم.
۶- دوخت دامن لایهای، طبقهای یا پوست پیازی
معمولاً به دامنهایی گفته میشود که به صورت لایهای و طبقهای هستند. دوخت این نوع از دامنها پیچیده است و زحمت زیادی را برای خیاط به همراه میآورد. از این مدل دامن در دوخت لباس عروس، لباسهای نامزدی و خواستگاری و حتی در دوخت لباس مجلسی استفاده کرد.
۷- دوخت انواع دامن کلوش
یکی از معروفترین مدلهای دامن زنانه است. علت معروف شدن دامنهای کلوش، تنوع مدلهای آن در کنار پرکاربرد بودنش است. این دامن کاملاً راحت و آزاد بوده و میتوان از آن در دورهمیهای خانوادگی یا مهمانیهای عصرانه استفاده کرد. ویژگی مهم دوخت دامن کلوش این است که میتوان از آن برای افراد بلند قد و کوتاه قد استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: آشنایی با مراحل آمادهسازی دامن عروس اسکارلت
۸- دوخت دامن ساده
دامنهای ساده بدون هیچ گونه تَرک یا چینی هستند. این مدلها را میتوان با انواع تاپ زنانه، تیشرت، شومیز و بلوز زنانه ست کرد. آشنایی با مراحل آمادهسازی دامن ساده پیشنیازی برای دوخت سایر دامنها است.
۹- دامنهای پیلهای
دامنهای پیلهای برای دختران نوجوان یا زنان لاغر اندام مناسباند. دوخت دامن پیلهای میتواند به یک خیاط کمک کند تا برای مشتریان خود تنوعی از مدلها را عرضه کند.
۱۰- دوخت دامن دراپه
دامنهای دراپه دارای سبکهای متقارن و نامتقارن هستند. استفاده از این مدل دامن میتواند در لباسهای عصرانه یا لباسهای مجلسی مورد استفاده قرار گیرد.
۱۱- دامن ترک
یک سبک متفاوت از دامنها است. در دوخت این نوع از دامنها، پارچه بهصورت مثلثی برش خورده و به یکدیگر دوخته میشوند. نقاط نزدیک به راس مثلثها، کمر دامن را بهوجود میآورند و قسمتهای پایین مثلث در پایین دامن قرار میگیرند. به همین دلیل این دامن در قسمت کمر کاملا تنگ و در پایین دامن آزاد و گشاد است.
۱۲- مدل دامن پری دریایی
ان مدل دامن را میتوان در دوخت لباسهای عروس به کار گرفت. دامن پری دریایی یک دامن تمام قد است که بلندی آن تا روی پا و حتی بیشتر میرسد. این دامن در قسمت باسن و ران کاملاً تنگ بوده و از زانو گشاد میشود. در ایران به دامن پری دریایی دامن شیپوری نیز گفته میشود.
۱۳- دامنهای مینی یا کوتاه
بلندی این مدل از دانها تا بالای زانو یا حتی وسط ران پا است. دوخت دامن کوتاه میتواند با تاپ یا بولزهای اندانی و حلقه آستین زیبایی خاصی را به دختران و زنان جوان بدهد.
۱۴- سبک دامن پلیسه
این نوع از دامنها دارای پلیسۀ زیادی هستند. پلیسه با کمک پارچههای تا شده ایجاد میشود. فاصله پلیسهها را میتوان در زمان آمادهسازی دامن تعیین کرد. دامن پلیسه از مدلهای پرچین است که معمولا بلندی آن تا پشت پا میباشد.
۱۵- دامن شلواری
این سبک از دامن مابین دامن و شلوار قرار دارد. تهیۀ دامن شلواری از جمله لباسهایی است که برای افرادی که به دنبال مد و فشن روز هستند کاملاً مناسب است.
توجه به اندامشناسی در دوخت دامن
یک خیاط زمانی که یک مدل خاص از دامن را به مشتریان خود پیشنهاد میدهد باید بیش از هر چیزی به اندام آنها توجه داشته باشد.
- اگر مشتری شما دارای تیپ سیب یا گرد است، دوخت دامنهای کمر بلند برای او مناسب است؛
- چنانچه مشتری شما دارای تیپ موزی یا قد کشیده است، از دامنهای کوتاه یا حتی میکرومینی برای او استفاده کنید؛
- اگر مشتری شما دارای تیپ ساعت شنی است، از مدلهای دامن راسته استفاده کنید؛
- برای افرادی که دارای اندام گلابی شکل هستند، بهتر است از دامنهای کمر تنگ و پایین پای گشاد استفاده کنید.
سخن پایانی
همانطور که گفتیم در دوخت دامن باید مدل را بر اساس اندام و کاربردی که مشتری مدنظر دارد، انتخاب کنیم. برای آمادهسازی دامن حرفهای از دورههای آموزش خیاطی در آکادمی آرامه و به خصوص دوره الگوسازی و دوخت دامنها استفاده کنید. شما میتوانید تمامی دورههای موجود در آکادمی آرامه را با استفاده از کد content با ۲۵ درصد تخفیف تهیه کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
راهنمای خرید انواع پارچه دامن
در دوخت انواع دامن توجه به جنس پارچه، طرح و رنگ آن اهمیت دارد. دامنها را میتوان برای کاربردهای مختلفی تهیه کرد. پارچه دامن به دوخت متناسب آن کمک میکند.
آموزش حرفه ای دوخت انواع مدل دامن
با آموزش دوخت انواع مدل دامن، پوششی منحصر به فرد را به خود و مشتریانتان هدیه دهید. و زیبایی را مهمان همیشگی ظاهرتان کنید.
دیدگاهتان را بنویسید