نکات مهم قبل از برش پارچه
برش پارچه یکی از مراحل مهم در طراحی و دوخت یک لباس است. زیرا اگر پاچه را به درستی برش نزنیم، امکان دوخت تمیز لباس را نخواهیم داشت. توجه به یک سری نکات به ما کمک میکند تا بتوانیم به شکل مناسبی پارچه را برش بزنیم.
۱۲ نکته مهم قبل از برش پارچه
۱- کیفیت پارچه
سعی کنید برای دوخت لباس از پارچههای با کیفیت استفاده کنید. اگر مشتری شما پارچه را خود تهیه میکند، به او نکات مهمی را درباره کیفیت پارچه و کارایی آن بگویید. پارچههای بیکیفیت نه تنها شما را در مراحل برش و دوخت لباس دچار مشکل میکنند بلکه خروجی کار شما را هم بیکیفیت نشان میدهند.
۲- محاسبه میزان پارچه مورد نیاز
قبل از برش، به بررسی میزان پارچه مورد نیاز برای دوخت یک لباس بپردازید. محاسبه پارچه مورد نیاز، به شما کمک میکند تا در برش و دوخت دچار مشکل نشوید. سعی کنید برای دوخت لباس، پارچه زیادی را سفارش ندهید و البته متراژ پارچه را هم بسیار کم در نظر نگیرید تا دربرش دچار مشکل شوید. یک خیاط، به تجربه متراژ پارچه مورد نیاز برای دوخت انواع لباس را بدست خواهد آورد.
یک مقاله کاربردی: آشنایی با انواع روشهای برش پارچه
۳- قبل از برش پارچه را اتو بزنید
هنگامی که یک پارچه را خریداری میکنیم و آن را به کارگاه خیاطی یا منزل میآوریم، پارچه چروک میشود. به همین دلیل بهتر است قبل از برش پارچه آن را اتو کنیم. اگر چروک پارچه قبل از برش و دوخت گرفته نشود، ممکن است در اندازهزدنهای روی پارچه با اشتباه مواجه شویم یا بعد از دوخت لباس، شاهد لقی و فضای اضافه در لباس باشیم.
همچنین در هنگام دوخت درزها ممکن است پارچه زیر پایه چرخ جمع شود و دوخت ما را خراب کند. اتوکشی قبل از برش پارچه به خیاط کمک میکند تا تار و پود پارچه را در جای خود ثابت کند.
۴- حذف کنارههای پارچه
قبل از اینکه پارچه را برش بزنیم، بهتر است که کنارههای ترکی پارچه را ببریم تا سوراخهای موجود بر روی این کناره پارچه در هنگام دوخت بر روی لباس قرار نگیرد. همچنین برش کنارههای پارچه از جمع شدن آن در هنگام دوخت ممانعت به عمل میآورد.
۵- توجه به آبرفت پارچهها
در پارچههایی که آبرفت دارند، باید قبل از برش پارچه آن را در داخل ماشین لباسشویی بیندازید تا آبرفت آن قبل از دوخت مشخص شود. پارچه را با آب سرد بشویید تا آسیبی نبیند و سپس آن را اتو کنید.
۶- مشخص کردن میزان رنگدهی پارچه قبل از برش
بسیاری از پارچهها (به خصوص پارچههای مشکی) رنگ میدهند. این رنگ دادن ممکن است در هنگام دوخت نیز خیاط را اذیت کند. به همین دلیل قبل از اینکه برش و دوخت پاچه را شروع کنید، قسمتی از پارچه را بر روی یک پارچه سفید بکشید. اگر دیدید که پارچه سفید به خود رنگ رفت، ابتدا پارچه را بشویید و سپس نسبت به برش آن اقدام کنید.
باید توجه داشت که حتی پارچههای با کیفیت نیز ممکن است از خود رنگ پس بدهند. بنابراین برای اینکه رنگ لباس بعد از دوخت تغییر نکند، پارچه را با آب سرد شستشو دهید.
هم اکنون بخوانید: نکات کلیدی در برش پارچههای کش
۷- حذف استرینگ پارچه
در هنگام بافت پارچهها شاهد گلوله شدن نخ هستیم، به این حالت استرینگ میگویند. این اتفاق در پارچههای ارزان قیمت بیشتر دیده میشود. ولی در پارچههای گرانقیمت هم ممکن است اتفاق بیفتد. در هنگام خرید پارچه باید به استرینگ نبودن الیاف آن توجه کرد. قبل از برش پارچه، نیز همۀ سطح پارچه را به دقت بررسی کنید تا در صورت وجود استرینگ، الگو را طوری بر روی پارچه قرار دهید که قسمتهای دارای استرینگ حذف شوند.
۸- تهیه الگوی برش پارچه
قبل از اینکه برش پارچه را شروع کنید تمامی الگوهای قسمتهای مختلف لباس را ترسیم و آماده کنید. سعی کنید الگوها را بر روی پارچه طوری تنظیم کنید که کمترین هدر رفت پارچه ایجاد شود. یک خیاط ماهر سعی میکند تا برای دوخت لباس کمترین میزان پارچه را استفاده کند. داشتن یک الگوی مناسب (نظیر الگوهای متد دیاموند) به شما کمک میکند تا بتوانید یک لباس اندازه با کمترین مصرف پارچه را بدوزید.
۹- تهیه ابزارهای لازم برای برش پارچه
داشتن یک قیچی مناسب به شما کمک میکند تا بتوانید برش پارچه را به راحتی انجام دهید. استفاده از قیچیهای کند یا لبه برگشته در برش پارچه باعث میشود تا بارش شما دقت کافی را نداشته باشد. به همین دلیل در خیاطی، قیچی مهمترین ابزار کار دست یک خیاط محسوب میشود.
داشتن قیچی نخچین یا قیچی زیگزاگ نیز به شما کمک میکند تا بتوانید نخهای اضافه متصل به پارچه را با کمترین آسیب به بافت آن قیچی کنید.
۱۰- توجه به راه پارچه
هر پارچه از تار و پود تشکیل میشود. تار و پودها به صورت عرضی در یک دیگر بافته میشوند. تار و پود پارچه، بافت آن را شکل میدهد. هر پارچهای دارای یک نوع بافت خاص است. در برخی از پارچهها تشخیص رویه و پشت پارچه از یکدیگر ساده نیست به همین دلیل یافتن رویه پارچه و همچنین طول پارچه مهم است. برش پارچه از طول باعث میشود تا پارچه ما در هنگام برش و دوخت ریش نشود.
بیشتر بخوانیم: نکاتی در مورد دوخت پارچه
۱۱- در نظر گرفتن زاپاس دوخت در هنگام برش
معمولا در هنگام ترسیم الگو، آن را براساس اندازه دقیق ترسیم میکنیم و برای دوخت، اندازه جداگانهای در نظر نمیگیریم. یعنی الگو را به اندازه لباسی که میخواهیم بدوزیم، رسم میکنیم. بنابراین بهتر است بعد از قرارگیری الگو بر روی پارچه، به اندازه ۱ تا ۱.۵ سانتیمتر از مقدار الگو بیشتر برش بزنیم تا زاپاس لازم برای دوخت داشته باشیم.
۱۲- استفاده از میز برش
حتما برای برش پارچه از یک میز کار استفاده کنید. برش پارچه بر روی زمین ممکن است مشکلاتی را برای شما ایجاد کند. به عنوان مثال برش شما تمیز از کار در نیاید یا بر اثر کار زیاد گردن یا کمر شما آسیب ببیند. اگر شما میز برش ندارید، با توجه به فضایی که در اختیار دارید میتوانید نسبت به تهیه یک میز معمولی با ارتفاع حدود ۸۵ تا ۹۰ سانتیمتر اقدام کنید. در میز برش صاف و یک دست بودن رویه آن اهمیت بسیاری دارد.
سخن پایانی
برای داشتن یک دوخت تمیز بهتر است به برش پارچه توجه کنید. زیرا اگر برش به درستی انجام نشود مراحل دوخت لباس نیز به درستی انجام نخواهد شد.
با تهیه دورههای آموزش خیاطی آکادمی آرامه میتوانید با الگوسازی، برش و دوخت انواع لباس زنانه آشنا شوید.
هم اکنون با کد content از ۲۵ درصد تخفیف ویژه برخوردار شوید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
آشنایی با انواع دوخت
آشنایی با انواع دوخت و نحوه کوکو زدن به پارچه از جمله مهمترین مهارتهایی است که یک خیاط باید به آن مسلط شود تا بتواند لباس تمیزی را بدوزد.
یادگیری خیاطی در خانه بدون کلاس حضوری
یادگیری خیاطی میتواند زمینه ساز اشتغال پایدار برای افراد بسیاری شود. برای یادگیری خیاطی بدونکلاس و در منزل میتوان به سراغ فیلمهای آموزشی در آکادمی آرامه رفت.
آموزش دوخت مانتو
با آموزش دوخت مانتو یک خیاط میتواند برای مشتریان خود براساس آخرین مد و فشن روز به دوخت انواع مانتوهای زنانه براساس کاربردهای مختلف بپردازد.
نکات مهم در راه اندازی کارگاه خیاطی در خانه
برای راه اندازه کارگاه خیاطی در خانه باید به نکاتی توجه داشت. رعایت این نکات کمک میکند تا بتوان خیلی سریع به نتیجه مورد انتظار دست پیدا کرد.
اهمیت جدول سایزبندی استاندارد در دوخت لباس زنانه
استفاده از جدول سایزبندی استاندارد در خیاطی و دوخت لباس زنانه کمک زیادی به سرعت عمل خیاط و کاهشلقیها و ایرادات مینماید.
به چه مقدار پارچه برای دوخت لباس نیاز داریم؟
یک خیاط باید از مقدار پارچه مورد نیاز برای دوخت انواع لباس آگاهی داشته باشد تا در زمان دوخت انواع لباس با مشکل کمبود پارچه مواجه نشود.
دیدگاهتان را بنویسید