چگونه خیاط شویم؟
افراد بسیاری هستند که علاقهمندند با یک کار هنری زمینه اشتغال را برای خود یا دیگران فراهم آورند. سوالی که ذهن این افراد را به خود درگیر میکند این است که چگونه خیاط شویم؟
قبل از پاسخگویی به این سوال باید به این نکته توجه داشت که خیاطی تنها یک شغل هنری نیست که در آن به بروز خلاقیّت خود بپردازید. بلکه با شغل خیاطی میتوان به درآمد مناسب و شهرت دست پیدا کرد. برای اینکه به این مهم دست پیدا کنید باید آموزشهای خیاطی را به صورت اصولی و از منابع معتبر دریافت کنید و سپس با پشتکار به تمرین پیشرفت دست یابید.
بازار کار خیاطی چطور است؟
سوالی که هر فردی قبل از انتخاب یک شغل به دنبال یافتن جواب آن میباشد، وضعیت بازارکار آن حرفه است. خیاطی یکی از مشاغلی بوده که از دیرباز در بین جوامع رایج است. زیرا انسانها همیشه نیاز به پوشش داشتهاند. امروزه و با رشد جوامع، پوشاک و لباس از جمله اقلام ضروری است که همه در طول سال به آن نیاز دارند. به همین دلیل میتوان گفت که بازار کار خیاطی برخلاف بسیاری از کسب و کارهای دیگر همچنان سکه است (رونق دارد).
نکته مهم دیگری که درباره بازار کار در صنعت خیاطی باید به آن توجه کنیم این است که از هنر خیاطی میتوان در موارد مختلفی استفاده کرد. به عنوان مثال یک خیاط میتواند به دوخت لباسهای مجلسی دکلته، لباس عروس، سرویس آشپزخانه، لباس توخانهای، مانتو و شلوار رسمی، دوخت سوتین و لباس زیر و… بپردازد. همچنین خیاط میتواند در منزل خود یا کارگاههای تولیدی یا مزونهای دوخت لباس مشغول به کار شود. تمامی این ویژگیها نشان میدهد که بازار کار خیاطی از ظرفیت بالایی برخوردار است.
چگونه خیاطی را یاد بگیریم؟ آموزش خیاطی
اگر به دنبال یافتن پاسخ دقیقی برای سوال “چگونه خیاطی را یاد بگیریم” هستید؛ باید بگوییم که برای یادگیری هنر خیاطی باید به سراغ آموزش رفت. البتّه قبل از آموزش خیاطی باید بررسی کنید و ببینید که تا چه میزان به خیاطی علاقه دارید. یک خیاط بایستی:
- علاقه به کارهای هنری و کار با دست داشته باشد؛
- یک خیاط باید دارای خلاقیت باشد تا بتواند لباسهای منحصربهفردی را برای مشتریان خود طراحی و بدوزد؛
- خیاط باید دارای قدرت ارتباطی بالایی باشد تا بتواند با مشتریان ارتباط موثر برقرار کند؛
- آشنایی با اصول اولیه محاسبات برای اندازهگیری سایز لباس و برش الگو و پارچه داشته باشد؛
- از توانایی تجسم بالایی برخوردار باشد تا بتواند قبل از دوخت یک لباس به یک دید ذهنی از مدل آن برسد؛
بعد از شناخت ویژگیهای شخصیتی که یک خیاط باید از آن برخوردار باشد باید به سراغ مهارت و دانش مورد نیاز برای شغل خیاطی برویم.
مهارتهای مورد نیاز در شغل خیاطی
همانطور که گفتیم برای اینکه بتوانیم پاسخ مناسبی به این سوال که چگونه خیاط شویم بدهیم باید به سراغ آموزش خیاطی برویم. امّا در آموزش خیاطی به چه مهارت هایی نیاز داریم؟
مهمترین مهارتهایی که یک خیاط باید آنها را فرا بگیرد:
- توانایی اندازهگیری لباس؛
- پارچهشناسی و استفاده درست از پارچهها برای دوخت لباس؛
- توانایی برش انواع پارچه؛
- مهارت دوخت تمیز؛
- توانایی طراحی لباسهای جدید با ایدهبرداری از مدهای روز دنیا؛
- شناخت انواع متدهای روز خیاطی و استفاده درست از الگوسازی برای دوخت لباسهای اندازه و زیبا؛
- استفاده از رنگها و شناخت اصول ترکیب آنها با یکدیگر؛
- درک صحیح از نظر مشتریان و علایق آنها؛
- توانایی اشکالیابی و رفع آنها در مرحله پرو لباس؛
- مهارت کلامی و ارتباطی در برخورد با مشتریان؛
- دقت به جزئیات؛ زیرا مسائل جزئی در خیاطی میتوانند تاثیرگذار باشند؛
- تقویت صبر و حوصله در کار طراحی و دوخت لباس؛
- پشتکار و به دنبال یادگیری بودن؛
- توجه به نظم و مدیریت زمان (خیاط بدقول را هیچ مشتری دوست ندارد)؛
- سلامت جسمی و ظاهری آراسته و پیراسته.
چگونه در منزل خیاطی یاد بگیریم؟
برای اینکه بتوانیم خیاطی را یاد بگیریم، میتوانیم به آموزشگاههای خیاطی مراجعه کنیم امّا این کار زمان زیادی از هنرآموز خیاطی میگیرد. خوشبختانه امروزه امکان یادگیری خیاطی به کمک تکنولوژی در منزل فراهم شده است. به عنوان مثال شما می توانید انواع دورههای آموزشی خیاطی را از وبسایت آکادمی تخصصی الگوسازی و دوخت آرامه تهیه کنید و در منزل خیاطی را آموزش ببینید. آموزش خیاطی در منزل باعث می شود تا دیگر نیازی به رفت و آمد به محل آموزشگاه و دغدغههای تنها بودن فرزندان و مدیریت خانه برای شما بهوجود نیاید.
چگونه از خیاطی پولدار شویم؟
قبلا در مقالهای بهطور مفصل در باره شیوههای کسب درآمد از خیاطی پرداختهایم و به میزان درآمد یک خیاط حرفهای اشاره کردیم. یه خیاط علاوه بر اینکه میتواند در کارگاه و مزونهای دوخت لباس مشغول به کار شود میتواند با راهاندازی کارگاه خیاطی به خوداشتغالی و کسب درآمد بپردازد.
یک خیاط در کارگاه کوچک خود میتواند کارآموز جذب کند و زمینه توسعه کسب و کار خود را فراهم آورد. پس پولدار شدن از طریق خیاطی دیگر یک رویا نیست و شما میتوانید با آموزش اصولی این هدف دست یابید.
مراحل تبدیل شدن به یک خیاط حرفهای
چگونه خیاط شویم؟
- علاقه و پشتکار
- آموزش و یادگیری مستمر
- تمرین و تلاش برای بهبود کیفیت کار
- آشنایی با جدیدترین بهترین متدهای روز خیاطی نظیر متد دیاموند
- توجه به الگوسازی و دوخت تمیز
- تقویت خلاقیت با طراحی لباسهای نوآورانه و متناسب با اندام مشتریان
- بهبود ارتباط با مشتریان
- توجه به جزئیات
- داشتن تجهیزات مناسب برای خیاطی نظیر: چرخ خیاطی، چرخ سردوز، اتو بخار، قیچی برقی و…
- در نظر گرفتن زمان مناسب برای یادگیری و توسعه مهارتهای خیاطی
سخن پایانی
برای یادگیری خیاطی باید به سراغ دورههای آموزشی رفت که توسط مدرسان باتجربه ارائه میشوند. در دورههای آنلاین سعی کنید آموزشها را از مراکزی تهیه کنید که پشتیبانی مناسبی به شما ارائه میدهند. آکادمی آرامه در تمامی مراحل آموزش در کنار شما خواهد بود تا شما بتوانید به طور کامل آموزشهای لازم را دریافت کنید و به مهارت کافی برسید. برای تهیه دورههای آموزشی زیر با ۲۵ درصد تخفیف از کد content استفاده کنید.
سوالات متداول
برای اینکه تبدیل به یک خیاط ماهر شویم باید به سراغ استفاده از آموزشهای خیاطی برویم. آموزشهایی که توسط اساتید حرفهای ارائه میشوند به ما کمک میکنند تا در مدت زمان کمتری به تجارب بالایی دست پیدا کنیم.
در پاسخ به این سوال مخاطبان باید بگوییم بله، میتوان خیاطی را به صورت آنلاین و حتی در منزل فرا گرفت. با دورههای آموزش آنلاین آکادمی آرامه از صفر تا صد خیاطی را در منزل و به صورت آنلاین آموزش ببینید. دورههای آکادمی آرامه با پشتیبانی قوی تمامی نیازهای شما به آموزش خیاطی را مرتفع میکنند.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
آشنایی با انواع دوخت
آشنایی با انواع دوخت و نحوه کوکو زدن به پارچه از جمله مهمترین مهارتهایی است که یک خیاط باید به آن مسلط شود تا بتواند لباس تمیزی را بدوزد.
یادگیری خیاطی در خانه بدون کلاس حضوری
یادگیری خیاطی میتواند زمینه ساز اشتغال پایدار برای افراد بسیاری شود. برای یادگیری خیاطی بدونکلاس و در منزل میتوان به سراغ فیلمهای آموزشی در آکادمی آرامه رفت.
نکات مهم در راه اندازی کارگاه خیاطی در خانه
برای راه اندازه کارگاه خیاطی در خانه باید به نکاتی توجه داشت. رعایت این نکات کمک میکند تا بتوان خیلی سریع به نتیجه مورد انتظار دست پیدا کرد.
به چه مقدار پارچه برای دوخت لباس نیاز داریم؟
یک خیاط باید از مقدار پارچه مورد نیاز برای دوخت انواع لباس آگاهی داشته باشد تا در زمان دوخت انواع لباس با مشکل کمبود پارچه مواجه نشود.
چگونه از خیاطی درآمد داشته باشیم؟
با آموزشهای مهارتی میتوان به درآمد از خیاطی دست پیدا کرد. اجرای ایدههای مختلف برای خیاطی در منزل، شانش اشتغال بانوان را افزایش میدهد.
آشنایی با ابزارهای ضروری خیاطی
یک خیاط برای اینکه بتواند در کار خود پیشرفت داشته باشد بایستی با انواع ابارهای ضروری در خیاطی آشنا باشد. در این مقاله به معرفی وسایل ضروری برای خیاطی پرداختهایم.
دیدگاهتان را بنویسید