اهمیت جدول سایزبندی استاندارد در دوخت لباس زنانه
یکی از مشکلاتی که خیاطها با آن مواجه هستند، دوخت لباسهای سایز و متناسب برای مشتریان است. این مشکل زمانی خود را بیشتر نشان میدهد که بسیاری از مشتریان دارای سایز مناسب و استاندارد نیستند. داشتن یک جدول سایزبندی استاندارد به خیاط کمک میکند تا بتواند بدون کمترین مشکل به دوخت لباس برای مشتریان خود بپردازد.
چگونه جدول سایزبندی استاندارد به خیاط کمک میکند؟
همانطور که گفتیم خیاطان در مورد در مواجه و دوخت لباس برای مشتریانی که در اندامهای مختلف با سایزهای استاندارد همخوانی ندارد با مشکل مواجه میشوند. این مسئله زمانی خود را بیشتر نشان میدهد که بسیاری از متدهای روز مانند مولر، متریک و گرلاوین با اندام بانوان ایرانی سازگار نیستند. زیرا این شیوهها برای بانوان اروپایی آمریکایی طراحی شدهاند.
با داشتن جدول سایزبندی استاندارد میتوان بر اساس آناتومی هر فرد به دوخت لباس پرداخت. اگر این جدول سایزبندی بر اساس یک متد ایرانیزه شده مانند متد دیاموند باشد، کار خیاط در دوخت لباس بسیار ساده خواهد شد. متد دیاموند که توسط خانم آرامه قدس معرفی شده است، کاملا منطبق با سایز بانوان ایرانی طراحی شده است.
چرا در دوخت لباس زنانه باید از جدول سایزبندی استاندارد استفاده کرد؟
سایزبندی در لباسهای زنانه از لباسهای مردانه سختتر است. زیرا در اندامهای مختلف زنان شاهد تفاوت سایز زیادی هستیم. در هنگام دوخت یک لباس، خیاط باید بتواند با اندازهگیری دقیقی که انجام میدهد یک لباس متناسب با اندام مشتری را به او تحویل دهد. خطا در اندازهگیری باعث میشود تا پارچه لباس زنانه یا لباس عروس که در بسیاری از مواقع گرانقیمت هم هست از بین برود و خسارت به مشتری وارد شود و اعتبار خیاط آسیب ببیند.
استفاده از سایزبندی استاندارد در خیاطی زنانهدوزی
برای اینکه خیاط بتواند برای خانمها لباسهایی با اندازهگیری دقیق را بدوزد باید حداقل چهار سایز را بدست آورد. بهتر است خیاط این اندازهها را در دفتر اندازهگیری ثبت کند تا بتواند در صورت لزوم در هنگام ترسیم الگوی و برش پارچه به آنها مراجعه کند:
- دور سینه: برای اندازهگیری دور سینه، بلندترین نقطه سینه در نظر گرفته میشود و با قرارگیری سانتیمتر در پشت تا روی سینه اندازهگیری میشود؛
- اندازه دور کمر: در باریکترین قسمت کمر نواری بسته میشود و دور کمر اندازهگیری میشود؛
- دور باسن: برجستهترین قسمت باسن تا قسمت جلو اندازهگیری میشود؛
- بلندی شلوار: برای اندازهگیری بلندی شلوار و دامن بهتر است از محل کمر (جایی که کمر شلوار یا دامن بسته میشود) تا مقداری که برای بلندی قد یا دامن مدنظر داریم، اندازه بزنیم.
با داشتن ۴ سایز فوق میتوان مقادیر دیگری را در جدول سایزبندی استاندارد دیاموند بهدست آورد. البته ممکن است در برخی از شرایط و برحسب مدل لباس نیاز باشد تا اندازههایی مانند سرشانه یا زیر سینه هم اندازهگیری شود. برای داشتن جدول سایزبندی متد دیاموند به این لینک مراجعه کنید.
۶ نکته مهم در جدول سایزبندی استاندارد
استفاده از جدول سایزبندی استاندارد در دوخت انواع لباس به افزایش سرعت عمل خیاط کمک میکند تا لباسهایی سایز و اندازه برای مشتریان خود بدوزد. اما در کنار جدول سایزبندی توجه به نکات زیر نیز ضروری است:
- از سانتیمتر استاندارد استفاده کنید: در کنار استفاده از جدول سایزبندی استاندارد، داشتن یک سانتیمتر مناسب میتواند به خیاط کمک زیادی بکند تا در اندازهگیری خود درست عمل نماید؛
- ترسیم الگو: از جدول سایزبندی متد خود استفاده کنید، زیرا هر متدی فرآیند مشخصی برای ترسیم الگو دارد؛
- اصلاح سایز: استفاده از جدول سایزبندی برای سریدوزی بسیار مناسب است، اما در کارهای سفارشی برای مشتریانی که دارای نقص اندامی هستند (مثلاً سایز بزرگ سینه یا دور باسن دارند) بهتر است به صورت کاملا سفارشی اندازهگیریها انجام شود؛
- توجه به مدل لباس: در هنگام دوخت لباس مجلسی برای سایزبندی به مدل آن توجه کنید. تعیین سایز در دوخت لباس عروس یا لباسهای مجلسی از اهمیت زیادی برخوردار است؛
- بروزرسانی جدول سایزها: بهتر است از متدهایی استفاده شود که هر چند مدت براساس تجارب جدید یا مدلهای بروز لباس، جدول سایزبندی استاندارد خود را بروزرسانی میکنند؛
- احترام به نظر مشتری: در دوخت لباسهای سفارشی باید به نظر مشتری توجه کرد. برخی از مشتریان ممکن است به دنبال لباس جذب و چسبان باشند و مشتریان دیگر از لباسهای آزاد استقبال کنند. به همین دلیل توجه به نظر مشتری و دوخت لباس بر اساس آن اهمیت زیادی دارد.
کلام پایانی
جدول سایزبندی استاندارد میتواند کمک زیادی برای رفع خطاها در اندازهگیری داشته باشد. برای تهیه سایزهای استاندارد باید به سراغ متدهایی رفت که متناسب با اندام بانوان ایرانی طراحی شده باشند. بسیاری از متدهای مطرح براساس اندام بانوان ایرانی طراحی نشدهاند به همین دلیل بعد از دوخت لباس با استفاده از این متدها، شاهد لقیها و ایرادات زیادی هستیم.
در جدول سایزبندی متد دیاموند که کاملاً بر اساس اندام بانوی ایرانی آمادهسازی شده و در اختیار شما قرار میگیرد، بعد از دوخت لباس برای مشتریان نیاز چندانی به پرو لباس وجود نخواهد داشت و این بر روی سرعت عمل یک خیاط تاثیر زیادی خواهد گذاشت. برای دریافت راهنمایی در زمینه جدول سایزبندی استاندارد متد دیاموند با ما تماس بگیرید: ۰۹۳۵۷۰۴۵۹۶۶
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
یادگیری خیاطی در خانه بدون کلاس حضوری
یادگیری خیاطی میتواند زمینه ساز اشتغال پایدار برای افراد بسیاری شود. برای یادگیری خیاطی بدونکلاس و در منزل میتوان به سراغ فیلمهای آموزشی در آکادمی آرامه رفت.
آموزش دوخت مانتو
با آموزش دوخت مانتو یک خیاط میتواند برای مشتریان خود براساس آخرین مد و فشن روز به دوخت انواع مانتوهای زنانه براساس کاربردهای مختلف بپردازد.
به چه مقدار پارچه برای دوخت لباس نیاز داریم؟
یک خیاط باید از مقدار پارچه مورد نیاز برای دوخت انواع لباس آگاهی داشته باشد تا در زمان دوخت انواع لباس با مشکل کمبود پارچه مواجه نشود.
آشنایی با رنگ سال ۱۴۰۱
رنگها عناصری مهم در دوخت و طراحی لباس هستند. استفاده از رنگ سال ۱۴۰۱ به خیاط این شانس را میدهد تا در دنیای مد و فشن حضوری پررنگ داشته باشد.
نکات مهم قبل از برش پارچه
برش پارچه یکی از مراحل مهم در دوخت یک لباس شیک است. به همین دلیل باید قبل از اینکه پارچه را برش دهیم به یک سری نکات کلیدی توجه داشته باشیم.
چگونه با هنر خیاطی کارآفرینی کنیم؟
در کارآفرینی با خیاطی سعی میشود تا با استفاده از ایدههای نوآورانه به ایجاد تمایز با رقبا پرداخته شود به طوری که شانس موفقیت افزایش یابد.
دیدگاهتان را بنویسید