به چه مقدار پارچه برای دوخت لباس نیاز داریم؟
یکی از سوالاتی که یک خیاط با آن مواجه میشود، این است که برای دوخت هر مدل از لباس، به چه مقدار پارچه نیاز است؟ تهیه پارچه به اندازه کافی یا سفارش دقیق متراژ به مشتری موجب میشود تا بتوان در هزینه دوخت لباس صرفهجویی کرد و از طرفی دیگر در هنگام دوخت لباس با مشکل کمبود پارچه مواجه نشد.
محاسبۀ مقدار پارچه مورد نیاز برای دوخت لباس
برای اینکه بتوان مقدار پارچه مورد نیاز برای دوخت انواع لباس را بهدست آورد باید به عوامل متعددی توجه داشت:
۱- مدل لباس
اولین نکته در خرید پارچه لباس، نوع مدلی است که قصد داریم به دوخت آن بپردازیم. برخی از مدلهای خاص نیاز به میزان پارچۀ بیشتری دارند. قبل از سفارش خرید پارچه به مشتری با او درباره مدل مدنظرش به توافق برسید تا در خرید پارچه دچار مشکل نشوید.
۲- سایز و اندازه مشتری
در کنار مدل لباس، سایز مشتری نیز در میزان مصرف پارچه تاثیرگذار است. مقدار پارچه مورد نیاز برای دوخت انواع لباس را میتوان با فرمول مشخصی بهدست آورد که در ادامه مقاله به آن خواهیم پرداخت.
۳- تاثیر نوع و جنس پارچه
در هنگام سفارش خرید پارچه و محاسبه مقدار پارچه مورد نیاز برای دوخت لباس، باید به جنس و نوع پارچه نیز توجه داشت. در پارچههای گُلدار، پارچههای گیپور و دانتل یا پارچههای جهتدار و دارای حاشیه باید مقدار پارچه بیشتری را تهیه کرد. زیرا تنظیم جهت پارچه یا گل آن بر روی لباس ممکن است باعث هدر رفت بیشتری از پارچه شود.
۴- محاسبه پارچه موردنیاز برای دوخت لباس و توجه به عرض آن
همیشه در خرید پارچه باید علاوهبر متراژ مورد نیاز برای دوخت لباس به عرض پارچه نیز توجه داشت. پارچهها برحسب جنس دارای عرضهای مختلفی هستند. بیشتر پارچهها دارای عرض ۹۰ سانت، ۱.۲۰ یا ۱.۵ متر هستند. البتّه ممکن است برحسب نوع پارچه شاهد عرضهای دیگری هم باشیم. یک خیاط حرفهای، برای محاسبه مقدار پارچه مورد نیاز در دوخت لباس باید به عرض پارچه توجه داشته باشد.
۵- تجربه خیاط
یک خیاط حرفهای در هنگام الگوسازی و برش پارچه سعی میکند تا طوری الگوها را بر روی پارچه قرار دهد تا پارچه کمتری هدر برود. بنابراین میتوان گفت مقدار پارچه مورد نیاز برای دوخت لباس به تجربه خیاط نیز بستگی دارد.
آشنایی با مقدار پارچه مورد نیاز برای دوخت انواع لباس زنانه
یک خیاط با تجربه به مرور زمان، مقدار پارچه مورد نیاز برای دوخت انواع لباس را بهدست خواهد آورد. اما با استفاده از اطلاعاتی که در ادامه این مقاله در اختیار شما قرار میگیرد، میتوانید با متراژ پارچه برای انواع لباس آشنا شوید:
میزان پارچه مورد نیاز برای دوخت انواع دامن زنانه
دوخت دامن ازجملۀ لباسهای زنانهای است که اهمیت زیادی دارد. زیرا دامن را میتوان با انواع کت زنانه، بلوز یا شومیز،تاپ، جلیقه و… ست کرد.
پارچه مورد نیاز برای دوخت دامن راسته
برای خانمهای لاغر اندام، دامن راسته میتواند مناسب باشد. معمولاً این نوع دامن کاملاً تنگ و چسبان است و بلندی آن بستگی به نظر مشتری دارد. برای دوخت دامن راسته باید به اندازه قد مدنظر+۱۰سانتیمتر برای دور کمر پارچه خریداری شود.
متراژ پارچه برای دوخت دامن ۶ترک
در دامنهای چیندار نظیر دامن ۶ترک، باید بلندی دامن را در نظر گرفت و به مقدار دو برابر قد دامن+ ۱۰سانتیمتر برای دور کمر پارچه تهیه کرد.
مقدار پارچه لازم برای آمادهسازی دامن ۴ترک
این نوع دامن پارچه کمتری به نسبت دامن ۶ترک نیاز دارد. مقدار پارچه مورد نیاز برای دامن ۴ترک به اندازه یک قد دامن+ ۱۰ سانتیمتر برای دور کمر است.
پارچۀ مورد نیاز برای دامن فون
این نوع دامن فون در قسمت کمر کاملاً باریک است و به مرور گشاد میگردد. برای دوخت دامن فون با فون زیاد باید دو برابر قد دامن+۱۰ سانتیمتر برای دور کمر پارچه تهیه کرد.
میزان پارچه لازم برای دوخت دامن پلیسه
در دامن پلیسه چینهای منظمی وجود دارد. در این دامن دو برابر قد دامن+۱۰ سانتیمتر پارچه برای کمر لازم است. معمولا این نوع از دامن را با پارچههای ضخیم میدوزند.
مقدار پارچه لازم برای دوخت دامن کلوش و نیمکلوش
دامنهای کلوش، دامنهایی آزاد و رها هستند که میتوان از آنها در مجالس یا دورهمیها استفاده کرد. این نوع از دامن را به صورت بلند میدوزند و معمولاً تا پایین پا بلندی آن میرسد. در دوخت دامن کلوش و نیم کلوش تا ۲.۵ برابر قد دامن باید پارچه خریداری شود.
متراژ پارچه برای دوخت دامن چین سوزنی
دامن چین سوزنی برای افرادی که بالاتنه بزرگی دارند مناسب است. پارچه مورد نیاز برای دوخت دامن چین سوزنی به اندازه یک قد دامن+۱۰سانتیمتر برای دور کمر است. بهتر است پارچه این نوع از دامن سبک باشد و اگر قصد دارید دامن چین سوزنی را بدوزید حداقل ۲ قد دامن، پارچه خریداری کنید.
پارچه لازم برای دوخت دامن شلواری
مقدار پارچه مورد نیاز برای دامن شلواری مشابه دامن راسته است. البته در دوخت این نوع دامن باید به گشادی آن توجه داشت. در مدلهای معمولی دامن شلواری یک قد دامن+ ۱۰سانتیمتر برای دور کمر لازم است. معمولاً قد دامن شلواری تا پشت مچ پا در نظر گرفته میشود.
پارچه مورد نیاز برای دوخت شلوار زنانه
بهطور کلی مقدار پارچه مورد نیاز برای دوخت انواع شلوار زنانه ۱۱۰ تا ۱۲۰ سانتیمتر است. اما اگر قد مشتری بلند است، برای دوخت شلوار کمی بیشتر پارچه تهیه کنید.
متراژ پارچه برای دوخت کت و شلوار مجلسی زنانه
هنگام خرید پارچه برای کت و شلوار زنانه، باید به مدل آن توجه داشت. در کت و شلوار مجلسی، باید ۱۲۰ سانتیمتر پارچه برای شلوار و حدود ۱۸۰ سانتیمتر برای کت آن پارچه در نظر گرفته شود. برای دوخت کتهای بلند یا مانتوی کتی، متراژ بیشتری پارچه تهیه شود.
مقدار پارچه مورد نیاز برای انواع بلوز زنانه و شومیز
بلوز و شومیز از جمله لباسهایی هستند که خانمها از ترکیب آنها با انواع شلوار و دامن استفاده میکنند. در دوخت بلوز و شومیز باید به میزان گشادی و سایز مشتری توجه داشت. برای دوخت بلوز زنانه به حدود ۱۶۰ سانتیمتر پارچه نیاز است.
پارچۀ لازم برای دوخت انواع تیشرت و تاپ زنانه
تیشرتهای آستین کوتاه و تاپهای زنانه از جمله لباسهایی هستند که طرفداران زیادی دارند. برای دوخت اینگونه از لباسها باید به اندازه قد بالاتنه+ ۱۰ سانتیمتر بیشتر پارچه سفارش دهیم.
مقدار پارچه مورد نیاز برای دوخت مانتو و پالتو
پالتو و مانتو دارای مدلهای متنوعی میباشند. برای دوخت اینگونه لباسهای خیاط باید با دوره ضخیمدوزی آشنایی کامل داشته باشد. در سفارش پارچه برای مانتو باید در کنار مدل آن به سایز مشتری نیز توجه داشت. در دوخت پالتو یا مانتو باید به اندازه بلندی قد+ قد آستین+ ۱۰ سانتی متر برای یقه و سجافها پارچه سفارش داد. همچنین در دوخت پالتو علاوه بر پارچۀ اصلی باید آستری نیز خریداری شود.
مقدار پارچه برای دوخت سارافون و جلیقه
سارافون و جلیقه از جمله لباسهای زنانهای هستند که میتوان از آنها در مهمانیهای رسمی یا مجالس عصرانه استفاده کرد. برای دوخت سارافون و جلیقه به یک قد لباس+ ۱۰ سانتیمتر پارچه نیاز است.
برای دوخت سرهمی زنانه چقدر پارچه بخریم؟
سرهمی از جمله لباسهایی است که میتواند به شیکپوشی زنان کمک کند. در دوخت سرهمی باید به رنگ آن توجه داشت و همچنین با دوخت کمربند بر روی سرهمی میتوان به زیبایی آن افزود. برای دوخت سرهمی زنانه به یک قد بالاتنه+ قد شلوار+ ۱۰ سانتیمتر پارچه اضافه نیاز است.
پارچه مورد نیاز برای دوخت پیراهن مجلسی زنانه
پیراهن مجلسی زنانه، یکی از پوششهای پرکاربرد برای زنان در مجالس و مهمانیها میباشد که به خوبی حس زنانگی را نمایش میدهد. تنوع مدل پیراهنهای مجلسی بسیار زیاد است. مقدار پارچه مورد نیاز برای دوخت پیراهن زنانه بستگی به مدل بالاتنه، نوع یقه و بلندی دامن دارد. بهطورکلی برای یک پیراهن مجلسی زنانه به ۲.۵ متر پارچه عرض ۱۲۰ سانتیمتر نیاز است.
مقدار پارچه مورد نیاز برای دوخت لباس عروس
دوخت لباس عروس نیاز به تجربه زیادی دارد. البته با استفاده از دورههای آموزش دوخت لباس عروس نظیر دوره تخصصی باکس عروس و دکلته سوتینی، میتوان خیلی ساده و سریع مراحل دوخت لباس عروس را فرا گرفت.
وجود مدلهای متنوع در لباس عروس باعث میشود تا محاسبه مقدار پارچه لازم برای دوخت آن ساده نباشد. تنوع در مدل بالاتنه، مدل دامن عروس، شنل، تور سر و… موجب میشود تا میزان پارچه مورد استفاده در لباس عروس متفاوت باشد.
معمولا پارچه لباس عروس دارای عرض ۳ متر است، برای دوخت یک لباس عروس ساده به حداقل ۲.۵ متر پارچه نیاز است. البته بهتر است برای لباس عروس بعد از تعیین دقیق مدل آن به تهیه پارچه بپردازید تا در زمان دوخت پارچه کم نیاورید. همچنین در دوخت لباس عروس و لباسهای مجلسی که از پارچههای خاص و کمیاب تهیه میشوند از ابتدا کمی بیشتر پارچه تهیه کنید تا در زمان دوخت با کمبود پارچه مواجه نشوید.
سخن پایانی
در هنگام خرید پارچه سعی کنید از طاقههایی، پارچه خود را انتخاب کنید که دارای متراژ زیادتری هستند تا اگر در هنگام دوخت با مشکل کمبود پارچه مواجه شدید، امکان خرید کسری پارچه وجود داشته باشد. در هنگام خرید پارچه بهطور دقیق، تمام سطح آن و کنارههای پارچه را بررسی کنید تا پارچه دچار زدگی یا دو رنگی نباشد.
یک خیاط حرفهای با چیدن منظم الگو بر روی پارچه، دور ریز پارچه را به حداقل میرساند. این ترفند در برش و دوخت لباسهای مجلسی که پارچه آن گرانقیمت است، اهمیت زیادی دارد. برای تهیه دورههای آموزشی الگوسازی، برش و دوخت انواع لباس از آکادمی آرامه با کد content از ۲۵ درصد تخفیف ویژه برخوردار شوید. همچنین برای دریافت مشاوره و راهنمایی با شماره ۰۹۳۵۷۰۴۵۹۶۶ تماس بگیرید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
آشنایی با انواع دوخت
آشنایی با انواع دوخت و نحوه کوکو زدن به پارچه از جمله مهمترین مهارتهایی است که یک خیاط باید به آن مسلط شود تا بتواند لباس تمیزی را بدوزد.
یادگیری خیاطی در خانه بدون کلاس حضوری
یادگیری خیاطی میتواند زمینه ساز اشتغال پایدار برای افراد بسیاری شود. برای یادگیری خیاطی بدونکلاس و در منزل میتوان به سراغ فیلمهای آموزشی در آکادمی آرامه رفت.
آموزش دوخت مانتو
با آموزش دوخت مانتو یک خیاط میتواند برای مشتریان خود براساس آخرین مد و فشن روز به دوخت انواع مانتوهای زنانه براساس کاربردهای مختلف بپردازد.
نکات مهم در راه اندازی کارگاه خیاطی در خانه
برای راه اندازه کارگاه خیاطی در خانه باید به نکاتی توجه داشت. رعایت این نکات کمک میکند تا بتوان خیلی سریع به نتیجه مورد انتظار دست پیدا کرد.
اهمیت جدول سایزبندی استاندارد در دوخت لباس زنانه
استفاده از جدول سایزبندی استاندارد در خیاطی و دوخت لباس زنانه کمک زیادی به سرعت عمل خیاط و کاهشلقیها و ایرادات مینماید.
چگونه از خیاطی درآمد داشته باشیم؟
با آموزشهای مهارتی میتوان به درآمد از خیاطی دست پیدا کرد. اجرای ایدههای مختلف برای خیاطی در منزل، شانش اشتغال بانوان را افزایش میدهد.
دیدگاهتان را بنویسید