آشنایی با انواع دوخت
یک خیاط برای اینکه بتواند دوخت تمیزی را در لباسهای خود داشته باشد باید با انواع دوخت آشنا شود. در این مقاله قصد داریم به معرفی دوختهای مختلفی بپردازیم که میتوان با دست یا چرخ خیاطی بر روی پارچه زد.
انواع دوخت با دست
۱- انواع دوخت ساده
از دوختهای پرکاربرد، دوخت ساده است. کوک ساده را با دست و روی پارچه میدوزند و این نوع دوخت کاربردهای زیادی دارد. دوخت ساده را میتوان برحسب پارچه یا نوع دوختی که مدنظرمان است، ریز یا درشت بزنیم.
به طور معمول فاصله کوکها را حدود نیم سانتیمتر تا یک سانتیمتر در نظر میگیریم. در دوخت ساده حفظ فاصله کوکها با یکدیگر نقش مهمی در تمیزدوزی دارد. همچنین باید لبه پارچه را با یکدیگر لب به لب کنیم تا دچار لقی یا کشیدگی پس از دوخت لباس نشویم. از این دوخت برای اتصال دو تکه پارچه قبل از دوخت اصلی با چرخ خیاطی استفاده میشود.
۲- کوک شل
کوک شل مانند دوخت ساده است. با این تفاوت که حلقهای از نخ به صورت آزاد باقی میماند تا بعد امکان خارج کردن نخ از داخل پارچه وجود داشته باشد. از کوک شل برای علامتگذاری الگو بر روی پارچههایی استفاده میشود که امکان استفاده از صابون نداریم.
۳- کوک زیگزاگ
از انواع دوخت پر کاربرد در کار خیاطی، کوک زیگزاگ است. از نوع دوخت برای اتصال دو پارچه به یکدیگر استفاده میشود.
۴- دوخت دندان موشی
یکی از انواع دوخت پرکاربرد، دوخت دندان موشی است. از این دوخت برای سوراخ دکمه روی لباس یا دوختهای تزیینی استفاده میکنند.
۵- کوک بخیه
از ین نوع دوخت برای اتصال دو تکه پارچه به یکدیگر استفاده میشود و شباهت زیادی به دوخت با چرخ خیاطی دارد. استحکام بالا در کوک بخیه باعث میشود تا بعد از دوخت پارچه به سادگی شکافته نشود.
۶- کوک نامریی
در هنگام دوخت لباس ممکن است نیاز باشد تت کوکها دیده نشوند. کوک نامرئی از انواع دوخت است که میتوان از آن برای دوخت لباسها استفاده کرد. دیده نشدن نخ و جای سوزن موجب میشود تا کار تمیزتری را شاهد باشیم.
۷- کوک برجسته
از این نوع دوخت برای نگهداری سجاف یا لایی چسب استفاده میشود.
۸- کوک پسدوزی
از انواع دوخت، کوک پسدوزی است که میتوان از آن برای دوخت پایین پارچه شلوار، آستین، یقه یا سجافها استفاده کرد.
مشاهده ویدئو آموزش دوخت مقدماتی
معرفی انواع دوخت با چرخ خیاطی
در گذشته دوخت لباس با دست انجام میشد و به همین دلیل شاهد ایجاد انواع دوختها با دست بودهایم. اما با رشد صنعت خیاطی و عرضه چرخهای خیاطی، مدلهای دوخت دچار تغییر شدند. اهمیت سرعت در کار موجب شد خیاطان بهسراغ دوخت با چرخ خیاطی بروند.
- دوخت منطبق: در این نوع دوخت ۲ تکه پارچه به یکدیگر متصل میشوند. دوخت فرانسوی و دوخت دوبل از جمله این مدل دوختها هستند؛
- نوع دوخت روی هم افتاده: برای دوخت ۲ تکه پارچه با یک فاصله مشخص استفاده میشود؛
- دوخت بسته: از این نوع دوخت برای دوختن لبههای لباس استفاده میکنند؛
- دوخت لبهدوزی: در انواع دوخت با چرخ خیاطی از این مدل دوخت برای جلوگیری از پیچخوردگی لبههای پارچه استفاده میشود.
اهمیت شناخت انواع دوخت
یک خیاط با شناخت انواع دوخت میتواند توانایی خود را در تمیزدوزی لباس افزایش دهد. در دوخت باید با تمرین، سطح مهارت را افزایش داد و به مرور زمان کارهای تمیزتری را ارائه کرد. داشتن صبر و حوصله از عوامل موثر در دوخت دقیق و تمیز یک لباس است.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
یادگیری خیاطی در خانه بدون کلاس حضوری
یادگیری خیاطی میتواند زمینه ساز اشتغال پایدار برای افراد بسیاری شود. برای یادگیری خیاطی بدونکلاس و در منزل میتوان به سراغ فیلمهای آموزشی در آکادمی آرامه رفت.
نکات مهم در راه اندازی کارگاه خیاطی در خانه
برای راه اندازه کارگاه خیاطی در خانه باید به نکاتی توجه داشت. رعایت این نکات کمک میکند تا بتوان خیلی سریع به نتیجه مورد انتظار دست پیدا کرد.
به چه مقدار پارچه برای دوخت لباس نیاز داریم؟
یک خیاط باید از مقدار پارچه مورد نیاز برای دوخت انواع لباس آگاهی داشته باشد تا در زمان دوخت انواع لباس با مشکل کمبود پارچه مواجه نشود.
چگونه از خیاطی درآمد داشته باشیم؟
با آموزشهای مهارتی میتوان به درآمد از خیاطی دست پیدا کرد. اجرای ایدههای مختلف برای خیاطی در منزل، شانش اشتغال بانوان را افزایش میدهد.
آشنایی با ابزارهای ضروری خیاطی
یک خیاط برای اینکه بتواند در کار خود پیشرفت داشته باشد بایستی با انواع ابارهای ضروری در خیاطی آشنا باشد. در این مقاله به معرفی وسایل ضروری برای خیاطی پرداختهایم.
آشنایی با اصول قیمتگذاری در خیاطی
یک خیاط برای اینکه بتواند در بازار فعالیت کند و قیمتهای اصولی را برای خدمات خود به مشتریان اعلام کند باید با اصول قیمتگذاری در خیاطی آشنا باشد.
دیدگاهتان را بنویسید